Geel, een bruisende en kleurrijke stad

Geel is een bruisende stad met een kleurrijk centrum. Kan moeilijk anders met zo een naam! Maar Geel betekent ook gastvrijheid. Geel wordt niet zo maar de barmhartige stede genoemd. Al sinds eeuwen, staat Geel wereldwijd gekend voor de opvang van mensen met een mentale beperking door inwoners van Geel zelf.

Deze gastvrijheid etaleert de stad vandaag nog altijd. Iedereen is welkom in het centrum, voor de snelle bood- schap, voor cultuur, voor een gezellig terrasje op de Grote Markt, voor allerhande diensten en last but not least voor het recreatief shoppen. Voor elk wat wils! En een gastvrije stad zonder klinkende evenementen, is als een café zonder bier, als een plein zonder leven.

Geel dankt haar dynamiek ook aan haar uitstekende ligging, als cruciale schakel tussen de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Een stad in de Antwerpse Kempen, die weliswaar niet onder één hoedje te vangen is. Geel betekent ook de vele industrie, de aanwezigheid van een ziekenhuis, de hogeschool Thomas More en een grote secundaire scholengemeenschap, kortom alle ingrediënten voor een sterk sociaaleconomisch en maat- schappelijk weefsel zijn aanwezig.

Hier kan de handel perfect gedijen. Voor het doelgericht aanbod, is er de bekende Antwerpseweg met een brede waaier aan grootschalige winkels, autodealers, showrooms. Voor het meer verfijnd en modisch aanbod springen de Nieuwstraat en Pas in het oog, met vooral in de eerste enkele bekende nationale en internationale formules, en lokale sterkhouders zoals Pedico, Lievens en Othello.

De stad Geel kiest resoluut voor een kernversterkend beleid. Mode, modeaccessoires, vrije tijd, voedingsspeci- aalzaken …. we vinden het allemaal in de binnenstad en de stad wenst dat te versterken. De stad hanteert een duidelijke visie, ook in relatie tot het grootschalig aanbod langs invalswegen en handelt hier consequent naar.
U, als hopelijk toekomstige ondernemer, investeerder, handelaar, bent bijzonder welkom in Geel, in Geel-Centrum.
U wordt zeer gastvrij ontvangen!

Kwaliteitsvol winkelen in Geel

Winkelen in Geel en kwaliteit gaan hand in hand. Het assortiment in de tientallen handelszaken is niet alleen volledig, maar ook van hoog niveau. Of je je nu een hippe outfit voor een avondje uit wilt aanschaffen, een paar schoenen voor een feest wil kopen, de beste hamburger van de streek wilteten of een cocktail wil drinken die je lang bijblijft, in Geel vind je het allemaal.

Iets vergeten in je wagen of een zware boodschappentas in de hand? Geen probleem, want je auto staat om de hoek op een van de talrijke parkings.

Wat houdt je nog tegen om in Geel te komen winkelen?

Of wie weet zit er zelfs handelaarsbloed in je aders en twijfel je om de stap te zetten. Niet twijfelen. doen! In Geel word je warm opgevangen door ervaren conculega’s van topniveau en stadsdiensten die je de weg wijzen met raad en daad.

PARKEERMOGELIJKHEDEN IN GEEL

 •  Ondergrondse parking Werft (Ecodroom)
 •  Centrumparking Werft – Havermarkt
 •  Centrumparking Pas
 •  Centrumparking Nieuwstraat
 •  Centrumparking Lebonstraat
 •  Centrumparking Stationsstraat
 •  Centrumstraten

Het beleid zet in op de bloeiende binnenstad!

Waarom uw vestiging in Geel?

 • In Geel Centrum valt altijd wat te beleven! Geel is een bruisende stad en dat merk je meteen. Naast de vele leuke winkels in de Nieuwstraat en Pas zijn er tal van gezellige cafés, restaurants, brasseries te vinden op en rond de Markt. De vele voorzieningen, de leuke doorsteken, de ruime pleinen en parkings geven kleur aan ieder bezoek!
 • Geel Centrum beschikt over meer dan 300 commerciële panden met een totale winkelvloeroppervlakte van bijna 20.000 m², een aardig aanbod maar Geel zet in op meer winkelbeleving in de binnenstad.
 • Het centrum beschikt over een zeer compact en gevarieerd aanbod aan diensten, speciaalzaken en horeca, maar ook vele parkeermogelijkheden, scholen, het cultuurcentrum, de cinema en het openbaar zwembad bevinden zich allemaal op wandelafstand.
 • De stad Geel heeft een ruim verzorgingsgebied van 100.000 inwoners, waarvan 40.000 trouwe klanten.
 • Geel scoort bijzonder goed in de regionale attractie voor uitzonderlijke goederen, daar is de ligging langs de E313 niet vreemd aan.
 • In de binnenstad spelen momenteel een aantal interessante ontwikkelingen, zoals de herontwikkeling van de school in de Peperstraat en de herwaardering van de brouwerij in de Nieuwstraat.
 • De Nieuwstraat als voornaamste handelsstraat herbergt de voornaamste retailers.
 • In het unieke centrum van Geel is de Markt de perfecte schakel, die de verbinding vormt tussen alle activiteiten, overdag en ’s avonds.
 • De handelsvereniging vzw Centrum Geel ontvangt u met open armen en begeleidt u waar nodig.

FACTS & FIGURES

20.000 m²
winkelvloeroppervlakte

54.000
overnachtingen per jaar

71,9 % koopbinding in periodieke goederen

100.000 personen in verzorgingsgebied